Vad får man inte missa under kulturfestivalen? hero

Vad får man inte missa under kulturfestivalen?

Under Stockholms Kulturfestival kommer massor av spännande händelser med rymdtema äga rum. Här tipsar vi om några av våra favoriter som man inte får missa. Vad sägs till exempel om spännande samtal om en framgångsrik kometjägare, samtal om Sveriges framtid som rymdnation eller en planetgata för den kunskapstörstige?
Vad får man inte missa under kulturfestivalen?
Publicerad
2019-08-13
Dela artikel:

Rosetta, kometjägaren
På tisdagen klockan 19:00-20:00 kan vi kunna lyssna på ett samtal om kometjägaren Rosetta i Jacobs kyrka. Medverkande är Matt Taylor, astrofysiker på ESA, och Gabriella Stenberg Wieser, rymdfysiker på IRF i Kiruna. De pratar om Rosetta som, 2016, var den första rymdfarkosten att göra en kontrollerad landning på en komet och varför missionen var så lyckad. Läs mer här.

Planetgatan
Under hela veckan kan man kunna besöka en interaktiv utställning om rymden och våra planeter på Strömgatan i Stockholm. Här får man testa, känna och lära sig mer om planeterna och människan i rymden. Läs mer och se öppettider här.

Samtal i kyrkan med Christer Fuglesang
På lördag klockan 15:00-16:00 kommer vår svenska astronaut Christer Fuglesang samtala med Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman i Jacobs kyrka. De berättar om pågående och kommande aktiviteter i rymden. Christer Fuglesang är förväntansfull inför evenemanget:

-  Jag och Anna kommer att prata mycket om forskning och bemannad rymdfart, om Sveriges möjligheter och om rymdindustri. Ni kommer även att få höra på vad vi har för visioner om framtidens rymd under samtalet.

Läs mer här.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen