Hero Image

Allt du behöver veta om kometjägaren - Rosetta

Rosetta komettjägaren
Rosetta komettjägaren
Publicerad
2014-01-16
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

 


Efter snart tio års färd genom rymden är det tid att väcka rymdsonden Rosetta som nu närmar sig sitt mål, kometen Churyumov-Gerasimenko. Ombord på Rosetta finns bland annat två svenska instrument som ska användas för att undersöka, följa och landa på kometens isiga kärna.


Vi har samlat bakgrundsmaterial, bilder och animationer på Rosetta och kometen, dessutom finns intervjuer med forskare och rymdkanalens tidigare blogginlägg om Rosetta under fliken rymdkanalen.se/rosetta.


Blogginlägg från de svenska forskarna om Rosetta kommer också att dyka upp här på Rymdkanalen.


På måndag 20 januari klockan 11.00 skickar ESA:s markstation i Tyskland ringsignalen till Rosetta. Tidigast möjliga bekräftelse från rymdsonden beräknas dyka upp efter kl. 18.30 den 20 januari.


 

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen