En helg fylld av rymd hero

En helg fylld av rymd

En helg fylld av rymd
Utställningen "Fenomenala rymdbilder” i Kungsträdgården, Stockholm. Bildkälla: Rymdstyrelsen
Publicerad
2018-09-28
Dela artikel:

På lördag 29 september är det för sjunde gången dags för Astronomins dag och natt. Årets tema är Röd planet, blå planet och uppmärksammar syskonen jorden och Mars. Under helgen finns det möjlighet att ta del av rymdrelaterade evenemang runt om i hela Sverige. Vi har listat några tips på rymdigaaktiviteter.

Megahelg Rymd – med ”Ensamma i rymden”, på Tekniska museet i Stockholm
Datum: lördag 29 september och söndag 30 september
Tid: 10:00-17:00 (lör och sön)
Besöker du Tekniska museet i helgen under Megahelg Rymd får du ta del av rymdforskning, astronomi, unika föremål och kan få svar på spännande frågor om rymden.

Fotoutställningen "Fenomenala rymdbilder”, Kungsträdgården i Stockholm
Datum: visas 29 september-4 november.
Rymdstyrelsens och Stockholm stad låter oss inspireras av 31 otroliga bilder från Universum och ta del av spännande fakta om rymden. Du har också möjlighet att ta del av utställningen digitalt på Rymdstyrelsens webbplats.

Öppet hus på Göteborgs Astronomiska Klubbs observatorium
Datum: 29 september
Tid: 11:00-18:00, vid klart väder 11:00-23:00.
Göteborgs Astronomiska Klubb har under lördagen öppet hur för visning av observatoriet samt observationer av stjärnhimlen om vädret tillåter. Läs mer om eventet på deras hemsida.  

Här kan du se hela programmet för Astronomins dag och natt och de aktiviteter som arrangeras runt om i Sverige.

Är du nyfiken på hur man kan studera stjärnor och rymdfenomen? Se vår miniserie där Adam Hjort och Louise Fischer ger tips och trick hur man blir amatörastronom.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen