Ny föreståndare på Institutet för rymdfysik hero

Ny föreståndare på Institutet för rymdfysik

Ny föreståndare på Institutet för rymdfysik
Källa: IRF.
Publicerad
2015-08-21
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Stanislav (Stas) Barabash är en av världens främsta forskare inom utveckling av mätinstrument i rymden. Igår utsågs han till ny föreståndare för Institutet för rymdfysik.

Stas Barabash är en världsledande forskare för utveckling av mätinstrument och har lett utvecklingen av flera instrument som den europeiska rymdorganisationen ESA valt för sina missioner till Mars, Venus, Saturnus, Merkurius och Jupiter. Han tillträder sin tjänst den 1 september. Grattis säger vi på Rymdkanalen!

Om Institutet för rymdfysik
Institutet för rymdfysik, IRF, är ett statligt forskningsinstitut under Utbildningsdepartementet. IRF bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. För närvarande har IRF instrument ombord på satelliter i bana runt fyra planeter: jorden, Venus, Mars och Saturnus. IRF har cirka 100 anställda och finns i Kiruna, Umeå, Uppsala och Lund.

Här kan du ser vår film om när rymdminister Helene Hellmark Knutsson besökte Institutet för rymdfysik.


 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen