Misslyckat släpp av satellit från Falcon 9 hero

Misslyckat släpp av satellit från Falcon 9

Orbcom-satelliten innan uppsändning.
Sierra Nevada Corporation.
Publicerad
2012-10-15
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Natten mellan den 7 och 8 oktober inledde SpaceX och bärraketen Falcon 9 den första av tolv kontrakterade kommersiella flygningar till ISS. I samband med flygningen skulle raketen Falcon 9 även  placera ut en satellit byggd av företaget Orbcomm för att undersöka utrustning och kommunikation som används av andra satelliter.

Tyvärr verkar det nu som att satelliten placerades i en för låg omloppsbana och därför har gått förlorad. Under uppskjutningen av bärraketen som sammanlagt har nio motorer stängdes en raketmotorerna av och därför lyckades man inte placera ut Orbcomm-satelliten på en tillräckligt hög höjd. Satelliten föll tillbaka mot jorden och förbrändes vid återinträdet i atmosfären.

Men analyserna av felet fortsätter och företaget Orbcomm verkar fortfarande har stort förtroende för bärraketen Falcon 9. Låt oss hoppas på bättre lycka nästa gång!

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen