Julskyltning med rymdtema hero

Julskyltning med rymdtema

Igår avtäcktes årets julskyltning på varuhuset NK. Temat för året är ”Julens magiska universum” där rymden står i centrum. Varuhuset vill med sin skyltning knyta ihop rymdåret och hylla femtioårsjubileet av månlandningen. Man vill även väcka ungas intresse för universums oändlighet.
Julskyltning med rymdtema
NK
Publicerad
2019-11-18
Dela artikel:

I årets skyltfönster får vi möta flickan Nova som drömmer om universum och fantiserar om att ge sig ut i rymden. Vi får följa henne till olika fantasifyllda rymdlandskap och möta några av rymdens invånare. Hon får prova hur det är att slå in julklappar i tyngdlöshet och arrangera julkalas där pepparkakor, garntomtar och julbocken får möta rymdens udda figurer.

NK

- Årets jul på NK hyllar det faktum att det i år är ett halvt sekel sedan Neil Armstrong som första människa satte sin fot på månen. Den 20 juli 1969 samlades stockholmarna framför TV-skärmarna för att vara med om det historiska ögonblicket. Idag, 50 år senare, är fascinationen för rymden lika stor och NK vill som en scen för samtiden väcka tankar kring rymden och framtiden, säger Andreas Edström, varuhuschef.

NK

För att skapa årets tema har NK tagit hjälp av rymdexperter från bland annat ungdomsförbundet Astronomisk Ungdom.

- Rymden inspirerar barn och unga som inget annat. Oändligheten, svarta hål, det stora äventyret, galaxer och utomjordiskt liv är exempel på saker som många funderar över. Därför vill vi att alla barn och unga ska ha möjlighet att utveckla sitt rymdintresse och lära sig mer tillsammans med andra, säger Mikael Ingemyr, generalsekreterare för Astronomisk Ungdom.

Inne i varuhuset kan man även delta i ett rymdquiz. Astronomisk Ungdom har lånat ihop ett antal historiska rymdföremål och placerat ut dessa runt om i varuhuset med tillhörande frågor. Varje vecka dras en vinnare som får ett roligt pris.

I samband med det rymdiga jultemat har man även tagit fram strumpor med rymdmotiv som säljs exklusivt på NK. Strumporna kommer i mönster med planeter, rymdhunden Lajka och rymdfarkoster. En perfekt julklapp till någon man tycker om.

NK
WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen