Ropa hem häftiga föremål på rymdauktion! hero

Ropa hem häftiga föremål på rymdauktion!

Är du sugen på att köpa Neil Armstrongs byxor, en tavla av Buzz Aldrin eller kanske en meteorit från Mars? Nu har du chansen! Idag startar nämligen en auktion som säljer över 600 objekt från olika rymdmissioner, bland annat från Apollo-programmet. Men här gäller det att ta fram stora plånboken…
Ropa hem häftiga föremål på rymdauktion!
Publicerad
2019-10-11
Dela artikel:

Ett av de 683 objekten på auktionen är de här byxor använde Neil Armstrong under tiden han tränade inför Apollo 11-missionen. Hans namn står till och med i lappen i linningen.  Budstart: 8 000 dollar.  Till auktionen! 

Den här meteoriten hittades i nordvästra Afrika och härstammar från planeten Mars. Det är mycket ovanligt att man hittar meteoriter från Mars på jorden. Av de cirka 61 000 meteoriter som återfunnits på jorden har mindre än 200 härstammat från Mars.
Budstart: 18 000 dollar. Till auktionen!

En tygduk med den historiska Apollo 11-loggan, signerad av de legendariska astronauterna Neil Armstrong, Buzz Aldrin och Michael Collins. 
Budstart: 5 000 dollar. Till auktionen!

Det här är en klassisk Hasselbladskamera, använd av Nasa under Space Shuttle-eran. Hasselbladkamerorna användes även under Apollo-programmets månfärder.  
Budstart: 3 500 dollar. Till auktionen!

Är man sugen på ett vakuumförpackat paket Mexican Scrambled Eggs som år 2006 flög till rymdstationen med rymdfärjan Atlantis så finns det här – tillsätt endast varmt vatten. 
Budstart: 500 dollar. Till auktionen!

Om du vill piffa upp en vägg kan en riktigt färgstark och snygg tavla föreställande Buzz Aldrin på månen bli din. Den är målad av konstnären Detlev van Ravenswaay och signerad av Buzz själv.
Budstart: 2 000 dollar. Till auktionen!

Föremålet med det absolut dyraste utgångspriset är en Apollo Guidance-dator. Den här omborddatorn var ett tekniskt underverk när den lanserades. Under en tid då en dator kunde ta upp ett helt rum, installerade Nasa en liten dator på bara 30 cm i deras farkoster för att guida astronauterna till månen. 
Budstart: 300 000 dollar. Till auktionen!

Auktionen startar som sagt idag och avslutas om en vecka, den 17 oktober. Se alla spännande rymdföremål här.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen