Hero Image

Livet som rymdstudent – ”Sommarjobb på solteleskopet”

Solfläckar, solutbrott och korona är bara några av de spännande saker som rymdstudenten Anna Larsson fått lära sig mer om under sitt sommarjobb på ett solteleskop på La Palma. Se mer om hennes lärorika rymdsommar i det senaste avsnittet av ”Livet som rymdstudent”.
Publicerad
2019-10-04
Dela artikel:

Anna Larsson, rymdstudenten som pluggar teknisk fysik med rymdinriktning på KTH, är återigen tillbaka i ett nytt avsnitt i vår serie ”Livet som rymdstudent”. Den här gången rapporterar hon från sitt sommarjobb på solteleskopet SST(Swedish Solar Telescope). SST är en del av observatorieområdet Roque de los Muchachos Observatory på ön La Palma, Kanarieöarna. 

Jobbet har lärt henne mycket om hur ett solteleskop drivs och fungerar men också gett henne möjlighet att träffa andra rymdintresserade. Det var via Stockholms universitet, som driver teleskopet, som Anna fick möjligheten att sommarjobba på den här, minst sagt, spännande platsen. 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen