3, 2, 1… Liftoff Jessica Meir! hero

3, 2, 1… Liftoff Jessica Meir!

Idag är det äntligen dags för Jessica Meir, Oleg Skripotjka och Hazzaa AlMansoori att åka till den internationella rymdstationen ombord på en Soyuz MS-15. Självklart kommer du kunna följa allt live på Nasa-tv. Här är hålltiderna!
3, 2, 1… Liftoff Jessica Meir!
Nasa
Publicerad
2019-09-25
Dela artikel:

Klockan 15:00, svensk tid, drar Nasas sändning igång. Uppsändningen kommer att ske från kosmodromen i Bajkonur, Kazakstan och rymdfarkosten är planerad att lyfta klockan 15:57. Soyuz MS-15 kommer sedan att ligga i bana runt jorden i fyra varv (cirka sex timmar) innan den kan matcha med rymdstationens omloppsbana.  

Därefter kommer dockningen att ske klockan 21:45, Nasas sändning börjar igen klockan 21:00. Cirka två timmar efter dockning kommer sedan luckan mellan Soyuz-farkosten och rymdstationen att öppnas och den nya besättningen välkomnas av stationens befälhavare Aleksej Ovtjinin (Roscosmos) och besättningsmedlemmarna Alexandr Skvortsov (Roscosmos), Christina Koch (Nasa), Nick Hague (Nasa), Andrew Morgan (Nasa) och Luca Parmitano (Esa).

Tider
Kl. 15:00 – Sändningen inför uppsändningen startar
Kl. 15:57 – Uppsändning sker
Kl. 21:00 – Sändningen inför dockning startar
Kl. 21:45 – Dockning
Kl. 23:00 – Luckan mellan Soyuz och rymdstationen öppnas

Vi kommer sitta bänkade och följa Jessicas resa med spänning.
Stort lycka till och trevlig resa!

Sändningen kommer man kunna följa här nedan direkt från Nasa Live.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen