Mystiska signaler från yttre rymden hero

Mystiska signaler från yttre rymden

Ett av de största mysterierna i universum är ett steg närmre att få ett svar. Astronomer har upptäckt åtta nya, repetitiva signaler från yttre rymden. Med fler upptäckta signaler kan forskarna börja bygga en statistisk databas som kan hjälpa forskarna att förstå vad de faktiskt är.
Mystiska signaler från yttre rymden
Publicerad
2019-08-29
Dela artikel:

I början av 2019 hade man bara upptäckt en återkommande signal från yttre rymden. I januari upptäckte man ytterligare en. Nu berättar The Astrophycial Journal Letters att man, med hjälp av det kanadensiska radioteleskopet Chime (Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment), upptäckt ytterligare åtta signaler. Signalerna har upptäckts genom radiodata och varar endast i några millisekunder. Men mätningar visar att signalerna ger ifrån sig mer energi än 500 miljoner solar.

De flesta av dessa signaler har inte verkat repetitiva och oförutsägbara, vilket har gjort dem svåra att spåra. Därför har dessa nya, repetitiva signaler blivit väldigt viktiga. Att de inte heller är så ovanliga som vi trott, gör att möjligheten blir större att spåra dem tillbaka till deras galaxer och vilken typ av miljö de kommer från.

- Jag tycker det är fantastiskt att naturen kan producera något som detta, säger fysikern Ziggy Pleunis från McGill University. Det finns även mycket viktig information i den strukturen. Nu måste vi reda ut hur vi ska tolka den för att förstå vad dessa signaler faktiskt är för något, men det har varit väldigt kul.

- Än så länge vet man väldigt lite om dessa signaler. Vi vet ännu inte om alla signaler är repetitiva, men att några har längre spann mellan signalerna, eller om det finns de som bara signalerar en gång. Vi vet inte heller varför de är repetitiva. Men de nya resultaten tar oss något närmare att få svar på våra frågor, säger Ziggy Pleunis.

Läs mer om de mystiska signalerna här.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen