Rymdtema på Stockholms Kulturfestival 2019 hero

Rymdtema på Stockholms Kulturfestival 2019

Stockholms Kulturfestival 2019 har valt vårt favorittema - Rymden. Det som händer i rymden är något som berör oss alla. Under Kulturfestivalen kommer vi ges chansen att möta rymden på ett spännande och inspirerande sätt.
Rymdtema på Stockholms Kulturfestival 2019
Esa
Publicerad
2019-05-22
Dela artikel:

Den 13 - 17 augusti går Stockholms Kulturfestival av stapeln och i år är temat rymden, i samarbete med Rymdstyrelsen. Tisdagen den 13 augusti invigs Kulturfestivalen på Gustav Adolfs torg med ett program fullspäckat med rymd. Kattis Ahlström står som konferencier och kommer dels ha direktkontakt med astronauten Luca Parmitano som befinner sig uppe på rymdstationen, ISS. Kattis kommer även att få sällskap på scenen av astronauter från olika delar av världen.

Det kommer också bli en hel del musik. Ett specialkomponerat musikstycke, inspirerat av rymden, kommer framföras till bilder på jorden tagna av astronauter på ISS. Även den svenska duon Adolphson och Falk, som levererat mycket rymdinspirerad musik genom åren, kommer vara på plats.

Rymdstyrelsens generaldirektör, Anna Rathsman, säger att Kulturfestivalen är ett tillfälle att möta rymden på ett annorlunda sätt - genom musik, litteratur, konst, film, dans och samtal.

Rymden är en omättlig källa till inspiration och kunskap, så vi är väldigt glada att få möta rymden i olika former under årets Kulturfestival. Hoppas vi ses där!

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen