Grattis Jessica Meir – nästa svensk i rymden! hero

Grattis Jessica Meir – nästa svensk i rymden!

Idag säger vi stort grattis till den svensk-amerikanska astronauten Jessica Meir som har blivit uttagen till sin första rymdresa.
Grattis Jessica Meir – nästa svensk i rymden!
Nasa
Publicerad
2019-04-18
Dela artikel:

Jessica Meir blev först uttagen som astronautkandidat 2013 men har nu alltså fått besked om att hon ska vara en del av besättningen på en kommande rymdfärd den 25 september i år. Detta meddelade Nasa alldeles nyss. Hon blir därmed andra svensk i rymden efter Christer Fuglesang.

Vi träffade Jessica när hon var på besök i Sverige 2016 och fick då en pratstund om hennes framtidsplaner som rymdutforskare. Se klippet här.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen