Hero Image

Fly Your Thesis 2020 är öppet för ansökan

Nu kan du som student ansöka till programmet Fly Your Thesis som ger dig möjlighet att få testa dina experiment i mikrogravitation ombord en parabolisk flygning. Läs mer om programmet och se det spännande videoklippet om hur det är att vara ombord den paraboliska flygningen.
Esa
Publicerad
2019-04-02
Dela artikel:

Nu har Esas program Fly Your Thesis (FYT) öppnat för ansökningar. Fly Your Thesis är en chans för studenter som man inte får många gånger i livet. I programmet får studenter designa och bygga experiment som de sedan får göra tester på under tyngdlöshet ombord en parabolisk flygning. Studentgrupperna får delta i tre flygningar med 31 parabler per flygning. Varje parabel innehåller ungefär 22 sekunder av mikrogravitation, alltså tyngdlöshet, vilket ger studenterna totalt 30 minuter att utföra tester för att nå deras vetenskapliga mål. De paraboliska flygningarna arrangeras av Novespace och kommer att ske i Bordeaux, Frankrike.

Large Image

Såhär går en parabolisk flygning till. 

För att söka till FYT-programmet måste studentgrupperna bestå av minst fyra masterstudenter eller doktorander från något av Esas medlemsländer. De utvalda grupperna kommer att stöttas i deras förberedelser av experter från Esa Academy, Esa och Novespace Microgravity, samt erbjudas en mentor från European Low Gravity Research Association.

Är du sugen på att söka? Läs mer om programmet och hur du går till väga på Esas hemsida.

Sista ansökningsdag är den 6 oktober 2019.

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen