Hero Image

Nu pågår årets Rexus/Bexus Training Week

Under veckan har cirka 70 studenter från olika länder runt om i Europa deltagit i den årliga Rexus/Bexus Training Week. Veckan anordnas vartannat år i Sverige och vartannat år i Tyskland – i år är DLR MORABA i Tyskland värd för eventet.
Rexus/Bexus
Publicerad
2019-02-15
Dela artikel:

Rexus/Bexus är ett samarbete mellan svenska Rymdstyrelsen, tyska DLR och Esa. Programmet erbjuder universitetsstudenter från hela Europa att designa och bygga egna experiment som sedan skickas upp med ballonger och sondraketer.

Under årets Rexus/Bexus Training Week har de nyvalda Rexus och Bexus-teamen presenterat sina projekt för en expertpanel och fått feedback på koncepten – även kallat Preliminary Design Review. Studenterna har dessutom följt ett schema som varit fyllt med användbara föreläsningar och föredrag av experterna om bland annat hur man utformar sitt experiment samt andra relevanta ämnen, som säkerhet och mjukvara.

Följ arbetet med Rexus/Bexus via deras sida på Facebook.

Large Image
Rexus/Bexus
Large Image
Rexus/Bexus
Large Image
Rexus/Bexus
WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen