Hero Image

Lyckad uppsändning av BepiColombo

Bildkälla: ESA - S. Corvaja.
Publicerad
2018-10-22
Dela artikel:

Den 20 oktober lyfte rymdsonden BepiColombo från den europeiska rymdbasen i Kourou. Signaler från rymdfarkosten, mottagna vid Esas kontrollcenter i tyska Darmstadt, bekräftade en dryg halvtimme efter start att uppsändningen gått bra.

Johan Köhler från Rymdstyrelsen fanns på plats i Kourou för att se uppsändningen. Han fångade den även på film vilken visar när BepiColombo stiger mot skyn ombord på en Ariane- 5. Inte för ens 30 sekunder in i klippet kommer det kraftigt mullrande ljudet ikapp bilden.

Large Image

BepiColombos transportmodul MTM, Mercury Transfer Module, har skickat hem sin första bild från rymden. Selfien visar en av de utfällda solpanelerna.

Bildkälla: ESA/BepiColombo/MTM – CC BY-SA 3.0 IGO.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen