Lyckad uppsändning av BepiColombo hero

Lyckad uppsändning av BepiColombo

Lyckad uppsändning av BepiColombo
Bildkälla: ESA - S. Corvaja.
Publicerad
2018-10-22
Dela artikel:

Den 20 oktober lyfte rymdsonden BepiColombo från den europeiska rymdbasen i Kourou. Signaler från rymdfarkosten, mottagna vid Esas kontrollcenter i tyska Darmstadt, bekräftade en dryg halvtimme efter start att uppsändningen gått bra.

Johan Köhler från Rymdstyrelsen fanns på plats i Kourou för att se uppsändningen. Han fångade den även på film vilken visar när BepiColombo stiger mot skyn ombord på en Ariane- 5. Inte för ens 30 sekunder in i klippet kommer det kraftigt mullrande ljudet ikapp bilden.

BepiColombos transportmodul MTM, Mercury Transfer Module, har skickat hem sin första bild från rymden. Selfien visar en av de utfällda solpanelerna.

Bildkälla: ESA/BepiColombo/MTM – CC BY-SA 3.0 IGO.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen