Icons uppsändning framflyttad hero

Icons uppsändning framflyttad

Icons uppsändning framflyttad
Nasa.
Publicerad
2018-10-29
Uppdaterad
2018-10-29
Dela artikel:

I fredags var det planerat att Nasas satellit Icon, Ionospheric Connection Explorer, skulle sändas upp - men då Nasa och Northrop Grumman ville utföra ytterligare tester innan lansering beslutade man att flytta fram uppsändningen.

Icon ska skickas upp ombord på en Northrop Grumman Pegasus XL-raket. Raketen kommer att fästas under ett flygplan, L-1011 Stargazer. Nasa och Northrop Grumman ska utföra tester och kommer därefter att granska testdata och säkerställa återstående förberedelser inför uppsändningen. Uppsändningen sker från Cape Canaveral Air Force Station. Möjlig period för uppsändning är mellan den 31 oktober till den 8 november.  

Lär mer om Icon och hur uppsändningen kommer att gå till. 

På Nasa kan du följa uppdateringar om Icon.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen