Hero Image

Följ Alexander Gerst andra rymdfärd

Nasa/Esa
Publicerad
2018-06-05
Dela artikel:

Den tyska Esa-astronauten Alexander Gerst gör sig just nu redo för sin andra rymdresa. Den 6 juni klockan 13:12 lyfter en Soyuzraket tillsammans med den ryska kollegan Sergei Prokopyev och Nasa-astronauten Serena Auñón-Chancellor. Efter två dagar och 34 varv runt jorden anländer till den internationella rymdstationen, ISS för dockning vid lunchtid den 8 juni.

Både uppsändningen och dockningen visas live med kommentarer från Esa-astronauten Matthias Maurer på Esas livestream.

Detta bli Alexander Gersts andra rymdflygning. Han kommer också att bli den andra ESA-astronauten att ta över kommandot som befälhavare på den internationella rymdstationen.

Alexander Gerst ska under sin vistelse på rymdstationen driva det vetenskapliga programmet Horizons. Det är fylld med europeisk forskning där över 50 experiment kommer ge ny kunskap och skapa nytta förr oss människor på jorden samt förbereda för framtida rymdutforskning.

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen