Hero Image

Rymdarmen hjälper kirurger på jorden

Publicerad
2018-03-08
Uppdaterad
2018-05-23
Dela artikel:

Ibland frågar sig människor varför vi ska lägga pengar på rymden när vi har saker att lösa här på jorden. Faktum är att många problem som vi har på jorden kan lösas med teknik som först skapats för att användas i rymden.

I videon ovan berättar Canadas rymdstyrelse hur de med hjälp av företaget MDA skapade robotarmen Canadarm2 som sitter på utsidan av den internationella rymdstationen ISS. Tekniken bakom Canadarm2 kunde sedan anpassas för att hjälpa kirurger på jorden att förkorta operationstiden på patienter.

Här finns fler artiklar om hur rymdteknik skapar förutsättningar för att lösa problem på jorden.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen