Hero Image

Rymdteleskopet James Webb lämnar testkammaren

James Webb-teamet poserar bredvid det stora rymdteleskopet utanför testkammaren.
James Webb-teamet poserar bredvid det stora rymdteleskopet utanför testkammaren.
Publicerad
2017-12-07
Uppdaterad
2018-03-15

Det enorma rymdteleskopet James Webb görs sakta men säkert redo för uppsändning. Teleskopets kombinerade vetenskapliga instrument och optiska delar har nyligen avslutat cirka 100 dagar av tester på Nasas Johnson Space Center in Houston.


Testerna skedde inne i kammare A, en massiv termisk vakuumkammare där man simulerat rymdens extrema luftlösa och kalla miljö, allt för att säkerställa att teleskopet ska klara de utmaningar som väntar.


Via en livekamera kan man följa vad som händer med James Webb-teleskopet på Johnson Space Center.


Läs mer om rymdteleskopet James Webb här. 

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen