Hur är det att sväva i rymden – och på jorden? hero

Hur är det att sväva i rymden – och på jorden?

Hur är det att sväva i rymden – och på jorden?
Publicerad
2017-11-20
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Det kan du får svar på nu på onsdag då magikern och programledaren Stefan Odelberg möter astronauten Christer Fuglesang i Kungsträdgården i Stockholm. Christer blir utfrågad om hur det är att jobba med Nasa och Stefan bjuder tillbaka med ett eller annat trick. Har vi tur kanske vi får en guidad raketuppskjutning också.


Dessutom kan du passa på att se fotoutställningen ”Rymddrömmar och Stockholmsvisioner”. I år är det 60 år sedan människans dröm blev verklighet när Sputnik sändes upp i rymden. Sedan dess har rymdforskningen gått från att blicka ut till att handla mer om jorden. Att se på jorden från rymden ger perspektiv och förståelse för att vi måste ta hand om vår ömtåliga planet. Satellitbilderna på utställningen visar många olika platser i världen, var och en helt unik.


Magikern Stefan Odelberg möter astronauten Christer Fuglesang onsdag 22 november kl. 12.00 – 12.30 i Kungsträdgården, Stockholm.


Utställningen Rymddrömmar och Stockholmsvisioner pågår till 28 november. 


  


 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen