Christer Fuglesang rapporterar från rymdutställningen hero

Christer Fuglesang rapporterar från rymdutställningen

Publicerad
2017-11-24
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

I veckan var Rymdkanalen på plats i Kungsträdgården där Christer Fuglesang rapporterade om fotoutställningen ”Rymddrömmar och Stockholmsvisioner”.

Christer och magikern och programledaren Stefan Odelberg höll även ett föredrag på stora scenen. Då fick vi bland följa med på en guidad raketuppskjutning också.

Kort om utställningen ”Rymddrömmar och Stockholmsvisioner”:
I år är det 60 år sedan människans dröm blev verklighet när Sputnik sändes upp i rymden. Sedan dess har rymdforskningen gått från att blicka ut till att handla mer om jorden. Att se på jorden från rymden ger perspektiv och förståelse för att vi måste ta hand om vår ömtåliga planet. Satellitbilderna på utställningen visar många olika platser i världen, var och en helt unik.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen