Civilingenjörsutbildning i rymdteknik fyller 20 år hero

Civilingenjörsutbildning i rymdteknik fyller 20 år

Civilingenjörsutbildning i rymdteknik fyller 20 år
Luleå tekniska universitet
Publicerad
2017-10-03
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

För 20 år sedan började de första studenterna på civilingenjörsutbildningen i rymdteknik, vid Luleå tekniska universitet. Detta var Sveriges första civilingenjörsutbildning mot rymdteknik.

På torsdag 5 oktober, anordnas en förmiddag på rymdcampus i Kiruna för att träffas och lyssna till intressanta minnen och mål om Civilingenjör rymdteknik 20 år men också prata om framtiden. På plats finns bland annat de 160 studenter som just nu läser på civilingenjörsutbildningen i rymdteknik samt personal från Luleå tekniska universitet, Institutet för rymdfysik och flera rymdföretag.

Ronnie Lindberg är före detta student i rymdteknik och numera ansvarig för den svenska forskningssatelliten Mats på Rymdstyrelsen:

– Utbildningen blev en språngbräda till ett spännande rymdarbete på det europeiska rymdteknikcentret Estec i Nederländerna. Det är kul att kunna fortsätta arbeta inom det område som jag utbildade mig i.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen