De byggde flygplans-app av öppna data – vann Space App Camp hero

De byggde flygplans-app av öppna data – vann Space App Camp

De byggde flygplans-app av öppna data – vann Space App Camp
ESA
Publicerad
2017-09-26
Uppdaterad
2019-01-22
Dela artikel:

Förra veckan anordnades Space App Camp för sjätte gången på Esa:s campus utanför Rom. 24 utvecklare från 14 länder hade kvalificerat sig för att delta i tävlingen där vinnarna fick 2 500 euro. Uppdraget? Bygg en app som använder öppna data från Sentinel-satelliterna.

Det vinnande laget byggde en app som de kallade AiR. Med den kan flygplansresenärer se var de befinner sig under flygturen och läsa mer om städerna och platserna de passerar. Laget använde data från Sentinel-satelliterna. Denna data är gratis för alla att använda. I Sverige kan man ladda hem datan från Rymdstyrelsens satellitdataverktyg Swea. (Uppdaterad 22 januari 2019: Rymdstyrelsen avvecklar satellitdataverktyget Swea.)

Läs mer om de tävlande lagen och deras appar hos Esa.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen