Här är Marsbilen som aldrig kommer nå Mars hero

Här är Marsbilen som aldrig kommer nå Mars

Mars Rover Concept
NASA/Kim Shiflett
Publicerad
2017-06-20
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Visst ser detta ut som en bil hämtad ur en science fiction-film? Det är det också. Eller i alla fall nästan. Bilen, som kallas ”Mars Rover Concept” är byggd av företaget Parker Brothers Concepts, som bland annat skapat bilar till Batmanfilmen The Dark Knight.

Mars Rover Concept skapades för att inspirera under Nasas kampanj Summer of Mars. Bilen är sju meter lång, tre meter hög och fullt fungerande. I bilen ska fyra astronauter få plats att sitta och i baken finns ett litet laboratorium där tester ska kunna genomföras. Bilen drivs av en elmotor och är självförsörjande tack vare sina solpaneler.


WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen