Nu finns Nasa Apollo Saturn V som Lego hero

Nu finns Nasa Apollo Saturn V som Lego

Nu finns Nasa Apollo Saturn V som Lego
Publicerad
2017-05-03
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Den 9 november 1967 genomfördes den första testflygningen med Saturn V-raketen. Planen var att bygga en raket som skulle kunna ta de första människorna till månen - och tillbaka. Knappt två år senare, den 16 juli 1969, blev amerikanen Neil Armstrong första människan på månen.

Saturn V-raketen  var 111 meter hög - ungefär lika hög som ett 36-våningshus. När den var fulltankad med bränsle vägde den 2 800 ton. Rakettypen användes 13 gånger totalt.

I juni släpps denna nästan en meter höga Lego-replika av Saturn V som kommer bestå av nästan 2 000 Legobitar. Läs mer.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen