Så förbereds en satellituppsändning hero

Så förbereds en satellituppsändning

Publicerad
2017-03-30
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Den 7 mars 2017 sändes satelliten Sentinel-2B upp från den europeiska rymdbasen i Franska Guyana. Satelliten vägde ett ton och lyftes till jordens omloppsbana med hjälp av en Vega-raket. Sentinel-2B är en del av EU:s Copernicus-program som ska hjälpa forskare förstå hur jorden mår genom fjärranalys.


I videon ser du en time-lapsevideo från förberedelserna fram till själva uppsändningen.
 WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen