I natt sänds nästa Sentinelsatellit upp hero

I natt sänds nästa Sentinelsatellit upp

I natt sänds nästa Sentinelsatellit upp
ArianeSpace
Publicerad
2017-03-06
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Om du har svårt att sova i natt klockan 01:30 kan du följa uppsändningen av satelliten Sentinel-2B tillsammans med tusentals andra rymdentusiaster. Esa kommer sända live från ESOC i Tyskland där de förberett med att bjuda in experter och kommentatorer. Du följer sändningen här eller via hashtaggen #Sentinel2Go i sociala medier.


Sentinel-2B kommer sändas upp på en Vegaraket från den europeiska rymdbasen i Franska Guyana. Tillsammans med de andra Sentinelsatelliterna kommer Sentinel-2B ta bilder av jorden för att forskare och företag ska kunna få dagsfärska bilder från ovan. Satelliterna kommer kunna fotografera hela jorden på bara fem dagar.


Läs mer om uppsändningen på Arianespace:s sajt.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen