SpaceX vill skicka turister runt månen 2018 hero

SpaceX vill skicka turister runt månen 2018

SpaceX vill skicka turister runt månen 2018
SpaceX
Publicerad
2017-02-28
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Elon Musk, grundaren av det privata rymdföretaget SpaceX, presenterade igår sina planer på att skicka två betalande rymdturister på en resa runt månen och tillbaka till jorden. Det har inte genomförts någon liknande flygning sedan Apollo 8 flög 1968.


Det är alltså inte professionella astronauter som SpaceX vill skicka ut i rymden - det är två privatpersoner, som själva betalat för resan. Personerna kommer starta sin träning senare i år.


SpaceX vill sända upp en Falcon Heavy-raket och rymdfärjan Dragon 2 från den legendariska uppsändningsplatsen "Launch pad 39A" som de tagit över i år. Det är ännu inte klart om SpaceX får flygtillstånd för resan.


Läs mer på SpaceX sajt.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen