Satellitstyrd GPS på kor blev lösningen på grannfejd hero

Satellitstyrd GPS på kor blev lösningen på grannfejd

Satellitstyrd GPS på kor blev lösningen på grannfejd
Publicerad
2017-01-12
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Det var förra sommaren som den österrikiska bonden Engelbert Laengles kor hamnade i blåsväder.  Markägaren Guenter Frick anklagade kossorna för att störa hans gäster. Problemet var inte kossorna i sig utan bjällrorna de bar för att bonden Laengle skulle kunna lokalisera dem. Varje gång kossorna drack vatten nära Fricks ägor slog deras bjällror emot den stora vattentanken. Oväsendet var inte enhetligt med den alpidyll som gästerna sökte menade Frick.

Efter en vända i domstolen blev lösningen att Frick fick bidra med 3 000 euro för att kossornas bjällror skulle ersättas med GPS. Båda parter verkade nöjda med lösningen och Frick hoppas att GPSerna för med sig mycket nöje, både för Laengles och hans kor. 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen