Bloggen

Detta hände när Jessica Meir besökte Sverige

Jessica Meir
´
Publicerad
2016-12-12
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

I slutet av förra veckan besökte den svensk-amerikanska Nasa-astronauten Jessica Meir Sverige - och det var många som var intresserade av att få en skymt av henne. Jessica Meir föddes i USA men har både amerikanskt och svenskt medborgarskap. Hon kommer alltså med största sannolikhet bli nästa svensk i rymden! Här du kan se Rymdkanalens intervju med Jessica Meir.

 

Sverigebesöket startade på Stadsbiblioteket i Göteborg där över 200 personer lyssnade på Jessica Meirs föreläsning om vägen fram till sin astronautträning. Därefter var Meir med och invigde Hasselblad centers permanenta fotoutställning Hasselblad and the Moon. På lördagen höll Meir ett föredrag under tioårsjubileet av Christer Fuglesangs första rymdfärd. Du kan se föreläsningen här (44 minuter in i klippet). Meir talade även vid premiärvisningen av IMAX-filmen A Beautiful Planet på Cosmonova.

 

Det var många medier som skrev om Meirs besök i Sverige. Du kan läsa mer om Jessica Meirs fantastiska resa i bland annat Göteborgs-Posten och på SVT.

 

 


Jessica Meir och Christer Fuglesang

Källa: 

Jessica Meir och Christer Fuglesang

 


A Beautiful Planet på Cosmonova, Christer Fuglesang

Källa: 

Christer Fuglesang och Jessica Meir på premiärvisningen av IMAX-filmen A Beautiful Planet på Cosmonova.