Norrskensbilder nu som frimärken hero

Norrskensbilder nu som frimärken

Publicerad
2016-11-15
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

I förra veckan fick vi träffa astrofotografen Göran Strand på Postmuseet i Gamla Stan, Stockholm. Fem av Görans fantastiska norrskensbilder har blivit frimärken som släpptes den 10 november.

Göran har så länge han kan minnas älskat rymden och arbetat som professionell fotograf sedan 2002. Förutom att Görans bilder har publicerats som Nasas Astromonomy Pictures of the Day har han även givit ut två böcker, Jämtlandsnatt och Ljusår – ett år av ljus. Har du vägarna förbi Östersunds flygplats kan du se hans utställning där som pågår till och med 14 december.

Göran berättade för oss om sitt jobb som fotograf och delade även med sig av sina personliga tips på hur man lyckas med astrofotografering. Med allt från vilken utrustning man behöver för att fånga olika motiv till vad som händer när man bearbetar bilderna i datorn.

Vill du se fler häftiga bilder av Göran - hittar du det på hans hemsida.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen