Vill du och din klass träna som en astronaut? hero

Vill du och din klass träna som en astronaut?

Astronauten Timothy Peake med Mission X-deltagare i England år 2014.
ESA
Publicerad
2016-09-07
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Är du mellan 8-12 år och undrar hur man tränar som astronaut? Då kan din klass anmäla er till Mission X som ger kunskap om hur kroppen fungerar på jorden och vilka behov den har ute i rymden. Missa inte sista anmälningsdagen den 7 oktober. 

Mission X är ett projekt framtaget av Esa och Nasa som ger elever världen över kunskap om hur viktig fysisk träning och kost är för att klara av att befinna sig i rymden. Klasserna som deltar får möjlighet att ta del av både vetenskapliga lektioner i klassrummet och fysiska aktiviteter. Uppdraget pågår mellan 16 januari – 28 april 2017 och då kommer ca 500 elever från Sverige att utföra uppdrag och samla poäng samt kunna skriva om sina framsteg på Mission X hemsida. Eleverna kommer även kunna följa andra skolor från andra delar av världen som utför uppdraget.

Missa inte chansen att delta i Mission X genom att skicka din intresseanmälan senast den 7 oktober hit.

May the force be with you!

 


WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen