Tidigt i morse lyckades PoGO+ lyfta hero

Tidigt i morse lyckades PoGO+ lyfta

Här lyfter PoGO+ från Esrange i Kiruna.
Mark Pearce.
Publicerad
2016-07-12
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Efter två avbrutna nedräkningar i helgen lyckades PoGO+ äntligen lyfta från Esrange i Kiruna på tredje försöket klockan 03.17 UTC i morse.

PoGO+ är en gigantisk ballong, som när den är utvecklad har dubbla volymen av Globen i Stockholm. Ballongen ska nu föras av de stratosfäriska vindarna på 40 km höjd, från Esrange till Victoria Island i norra Kanada. Resan tar cirka 4-5 dagar. Nu hoppas vi PoGO+ får en lyckad resa på sitt uppdrag.

Här kan du läsa tidigare inlägg om förberedelserna av PoGO+.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen