Konst som skapats i – och av – rymden hero

Konst som skapats i – och av – rymden

Studenterna Ivo och Hannes (i mitten) lät rymden måla en tavla i projektet Art by Space.
Art by Space.
Publicerad
2016-06-16
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Studenterna Ivo Lundin Hatje och Hannes Tomani har låtit rymden måla en tavla som sitt examensprojekt. De skickade upp färgfyllda ballonger till kanten av atmosfären och lät sedan rymden stå för skapandet. Nu kan tavlan bli din!

En väderballong skickades upp till 35 000 meters höjd. Under den hängde en anordning med färgfyllda ballonger och en vit målarduk. Allt eftersom resan gick uppåt sprängdes ballongerna, ett unikt konstverk skapades och allting filmades.

Att rymden blev en del i deras examensprojekt beror på flera anledningar:

”Dels är rymden häftig i sig, det sätter jordens och vår existens i ett helt annat perspektiv. Men det som kanske lockade oss mest med just detta projekt var tanken på att skapa något helt bortom vår kontroll. Och om det är någonstans där vi inte har kontroll är det rymden”, säger Hannes Tomani.

Nu auktioneras tavlan ut till förmån för Läkare utan gränser. Så är du sugen på att hänga en rymdtavla på väggen ska du lägga ditt bud innan lördagen den 25 juni.
Källa: Art by Space.
Källa: Art by Space.

 

Art by space är ett studentprojekt vid Forsbergs Skola och genomfördes i samarbete med Astronomisk ungdom, Vetenskapens Hus och byrån Identity Works. 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen