Bloggen

Syster Sol om nya rymdvideon

Isabel ”Syster Sol” Sandblom klär fin fint i rymdens mode under inspelningen av nya musikvideon med Kaliffa.
@therealsystersol (Instagram)
´
Publicerad
2016-02-19
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

I dagarna släpptes musikvideon till Kaliffa och Syster Sols nya låt ”Kontakt”. Den utspelar sig till stor del i rymdmiljö. Svävande i tyngdlöshet, godisätande i rymdfärja och eldsprutande uppsändning gör videon till en härlig kortfilm. Det gjorde naturligtvis oss på rymdkanalen nyfikna så vi ringde upp artisten Syster Sol för att få höra mer arbetet bakom videon och hur de simulerade tyngdlösheten!



Hur var det att spela in den här häftiga videon?
Det var jätteroligt, det var så spännande miljöer. Vi var på flera olika ställen och spelade in. Bland annat på ett flygmuseum med flygsimulator i Gävle och på flygvapenmuséet i Linköping. Vi använde oss också mycket av en så kallad greenscreen för att få till några av de rymdiga miljöerna.


Hur fick musikvideon temat rymden?
Det är bröderna Karl-Uno och John Lindgren tillsammans med Jens Malmlöf från Hoffmaestro som gjort musikvideon. De kom med idén om att videon skulle utspela sig i rymden. Och jag tyckte att det var en jättekul idé.


Att simulera tyngdlöshet på jorden är svårt, hur gjorde ni det?
Det krävdes mycket uppfinningsrikedom och rätt avancerade lösningar. Eftersom jag var höggravid när vi spelade in blev det många funderingar kring hur det skulle fungera med att eventuellt hänga i linor och göra vissa avancerade scener. Vi löste det genom att använda oss av en body double för de scener när jag svävar i rymdfärjan. För att få det att se ut som att vi faktiskt var i tyngdlöshet använde vi lösa ben som vi fäste på ryggen. När man lutade sig fram syns inte de riktiga benen med lösbenen svävar bakom en i luften.


Även min frisyr var noga planerad så det skulle göra sig bra som tyngdlös, därför valde jag fläta. Vi hade till och med en koordinator som skötte flätan så den skulle sväva på ett bra sätt. Det var också viktigt att få till sakerna runt omkring för att man skulle få upplevelsen av tyngdlöshet. Allt sköttes av två personer som såg till att alla föremål bland annat svävade i rätt tempo.


Vad har du själv för förhållande till rymden?
Jag är väldigt fascinerad av rymden. Jag tycker det är viktigt att tänka på rymden ibland så man inte snöar in på småproblem, man får ett bra helhetsperspektiv. Det är intressant att tänka på om det finns liv i rymden. Hur kom människan till? Var vi bara bakterier på en komet från början? Det är spännande frågor. Sen följer jag NASA på Instagram vilket är väldigt intressant.


Vill du själv åka ut i rymden?
Ja absolut! Om hela familjen fick följa med hade jag tagit chansen om jag fick den. En familjesemester med all-inclusive i rymden skulle väl inte vara fel?