Bloggen

Nu kan alla plugga rymd på Harvard

Nu kan alla plugga rymd på Harvard
´
Publicerad
2016-01-26
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Genom sajten Edx kan alla med tillgång till en dator studera spännande kurser vid flera av världens ledande universitet. Till exempel raketforskning och bemannad rymdfart. Bland skolorna finns Harvard men också svenska Chalmers och KTH. 



Edx startade som ett samarbete mellan de två välkända universiteten Harvard och MIT 2012. Sedan dess har både samarbetspartners och kursutbud växt i omfattning. Idag är Edx en utbildningsportal med över 800 kurser inom en mängd olika områden. Här finns flera spännande kurser med rymdkoppling.

Vad sägs till exempel om: 


 

 

 

 

 

Men det här är bara ett urval av alla rymdkurser att välja bland. Här hittar du många fler. Bland Edx partners finns flera svenska skolor, Chalmers, KTH och Karolinska institutet. 



Om kurserna
Kurserna på Edx är så kallade MOOC-kurser – Massive Open Online Course. MOOC-kurser är distanskurser på webben som genomförs av flera personer samtidigt men som styrs av en gemensam lärare. Här kombineras inspelade videolektioner med traditionellt kursmaterial och interaktiv uppgiftslöning. Kurserna ger inte högskolepoäng.