Bloggen

Räddningen kan komma via rymden

Med SPOT är det möjligt att tillkalla hjälp via satellit.
SPOT
´
Publicerad
2015-12-14
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Vad gör man om olyckan är framme och mobiltelefonen är urladdad eller saknar mottagning. Jo, då kan man lita på rymden. Med hjälp av olika produkter kallade SPOT kan man snabbt och säkert tillkalla hjälp via satellit var man än befinner sig.


Produkterna i SPOT-familjen har fram till idag hjälpt till vid 4 000 räddningsaktioner världen över sedan starten 2007. Det är nästan två per dag. SPOT har hundratusentals användare världen över och är helt oberoende av mobiltelefontäckning.


Via en liten dosa kan man sgnalera efter hjälp.
Via en liten dosa kan man sgnalera efter hjälp.

 




Via en liten dosa som fästs på ryggsäcken eller i jackan sänds signaler som berättar var man befinner sig, är i nöd eller behöver assistans. Dosan är kopplad till flera GPS-satelliter och kommersiella satelliter som kretsar runt jorden. Det går också att skicka signaler som löpande visar var man befinner sig och som placeras ut på en karta på en sajt. Perfekt för en orolig mamma, pappa, sambo eller kompis.


Så är du själv ofta ute i vildmarken, forsränner eller gillar att ta långa promenader i öknen så är det här kanske den perfekta prylen för att du, och dina nära, ska känna er riktigt trygga.


Läs mer om SPOT här.