Bloggen

Häftig rymdaction i The Martian

I filmen The Martian blir astronauten Mark Watney av misstag kvarglömd på Mars.
20th Century Fox.
´
Publicerad
2015-10-02
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Idag är det dags för biopremiär av The Martian! En film som innehåller allt - häftiga miljöer, gastkramande spänning, nördig problemlösning och massvis av rymd. Här får du Rymdkanalens recension.


Ett team av Nasa-astronauter bor och arbetar på Mars när en stor storm tvingar dem att avbryta sitt uppdrag och evakuera planeten. I tumultet lämnas av misstag en av astronauterna, Mark Watney spelad av Matt Damon, ensam kvar. Med ett sinande lager av förnödenheter och utslagen kommunikation med jorden tvingas han lösa livsavgörande problem.



The Martian är en riktigt pampig rymdfilm signerad filmskaparen Ridley Scott. Den är fylld av snygga bilder och häftiga rymdmiljöer. Dessutom innehåller filmen problemlösning och fiffiga uppfinningar på hög nivå. För oss rymdnördar finns det självklart en del orealistiska detaljer, men över lag är den häftig och verklighetstrogen.


Filmen är delvis inspelad i Wadi Rum i Jordanien, eller Måndalen som det karga, marsröda ökenlandskapet också kallas. Nasa har varit delaktiga i förberedelserna och inspelningen för att få filmen att bli så verklighetstrogen som möjligt.


Vi gillar The Martian skarpt och ger den en fyra i betyg. Trots en speltid på nästan två och en halv timme går tiden i raketfart. Se den du också!


Filmen innehåller många häftiga miljöer, som den rymdbas på Mars där astronauterna bor.
Filmen innehåller många häftiga miljöer, som den rymdbas på Mars där astronauterna bor.

 




Källa: 20th Century Fox.

Vill du veta er om marsresor? Då har Nasa samlat info, bilder och filmklipp om deras arbete med att ta människor till Mars och även intervjuer med några av skådespelarna från The Martian.