Hero Image

Mitt i en grön storm på Östersjön

ESA
Publicerad
2015-09-14
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

På bilden ses ansamlingar av grönalger som bildats utanför Sveriges kust med anledning av det soliga och vindstilla sensommarvädret. I april skickades satelliten Sentinel-2A upp i rymden för att ansluta till miljöövervakningsprogrammet Copernicus. Nyligen levererade satelliten ett antal fotografier tagna över Östersjön. Fotografiernas upplösning är imponerande. Trots att satelliten befinner sig flera tusen kilometer upp i rymden går det att urskilja en båt som är på väg att passera över Östersjön i mitten av bilden.


 

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen