Christer Fuglesang på skolturné hero

Christer Fuglesang på skolturné

Publicerad
2018-03-15
Dela artikel:

Under 2013 besökte Christer Fuglesang skolor i norra Sverige. Förra veckan var det dags igen.
Åtta grundskolor i Vänersborg, Värmland och Örebro och även lärarutbildningen på Karlstads Universitet fick då påhälsning av Sveriges enda astronaut. Han berättade om sina två resor till rymdstationen ISS, hur han tränade inför resorna, hur det är att bo i rymden, vad man äter och mycket annat. Förhoppningsvis blev fler elever inspirerade av Christers upplevelser och intresserade av att själva studera naturvetenskap eller teknik i framtiden.

Vi var på plats med kameran under besöken på Folkasboskolan i Pålsboda och Olaus Petriskolan i Örebro. Där visade eleverna upp fina raketer, bjöd på rymliga tårtor och ställde massor av kluriga frågor till Christer.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen