Bloggen

Gästbloggare: Rymdgymnasiet is back!

Rymdgymnasiets temadag
´
Publicerad
2014-03-20
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

 


Här på Rymd går dagarna i full fart och det är alltid mycket på gång. Snön börjar att avta, det är inte mörkt så tidigt som klockan 14.00 längre och dagarna till skolavslutningen och studenten är räknade. Snart går vi ut! Det har varit tre fantastiska år som bjudit på fler möjligheter än jag någonsin hade kunnat ana.


Så sent som i onsdags hade vi temadag här på Rymd. Vi har temadag en gång varje termin och på hösten är temat alltid Rymden på ett eller annat sätt. Under vårterminerna varierar teman och nu i onsdags var temat Skogen. Tre tjejer från Skogsindustrierna var och föreläste hos oss på förmiddagen med sitt koncept kallat för Framtidsresan. Vi fick lära oss massvis om skogsindustrin och det var både roligt och intressant. Efter lunch så fick vi jobba med uppgifter om skog och mark från Naturvårdsverket.


På måndag får vi finbesök här på Rymdgymnasiet, då kommer nämligen Rymdstyrelsen hit med självaste Christer Fuglesang, den hittills enda svenska astronauten! Förberedelserna är i full gång och det tisslas och tasslas om genrep för en fartfylld show som Rymdstyrelsen ska bjudas på. På måndag blir det äntligen av! Det är otroligt roligt att Rymdstyrelsen kommer och hälsar på, speciellt med tanke på att Christer inte har besökt skolan under vår tid här tidigare.


Själv ska jag dock åka ner på finalen i Stockholm för Utställningen Unga Forskare efter att ha gått vidare från regionsutställningen förra veckan. Rymdkanalen ska komma till Utställningen och hälsa på samt filma lite, så håll utkik om ni vill veta mer om hur långt man kan komma genom att gå på Rymdgymnasiet!


temadag på rymdgymnasiet


 




temadag på rymdgymnasiet


 




Bild:Temadag .  Under vårterminerna varierar teman och nu i onsdags var temat Skogen. 


 


Ha det bra tills vidare!


Hälsningar,


Anna Larsson