I väntan på sommarlovet hero

I väntan på sommarlovet

Rymdgymnasiet i Kiruna
Publicerad
2013-06-04
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Hej allihopa, nu är vi tillbaka igen!


Här på Rymdgymnasiet är det fullt fart, som vanligt, speciellt nu de sista veckorna innan sommarlovet. Nu börjar de flesta av eleverna verkligen längta efter skolavslutningen den 14 juni, speciellt treorna som då tar studenten! Samtidigt blir det allt stressigare med de kurser som ska avslutas och alla olika nationella prov som ska klämmas in i mitten av alla andra prov och inlämningar.

Sen sist har vi hunnit med en hel del; bland annat har vi haft friluftsdag. Eftersom skolan har en så nordlig placering så har vi finfina skid- och vintermöjligheter. En del åkte iväg till Riksgränsen för utförsåkning en dag, andra pimplade, några åkte längdskidor eller
pulka.

Dessutom har även kvalificeringsprovet till Astronomiolympiaden gått av stapeln. Fem elever från Rymdgymnasiet deltog och alla vi var överens om hur otroligt svårt det var. Vanligtvis har vi våra kära formelsamlingar till hands, men till Astronomiolympiaden måste man kunna alla formler och liknande i huvudet. Svårt, minst sagt. Tyvärr blev det ingen från rymdgymnasiet som vi fick skicka till finalen i Litauen, men en Kirunabo och även deltagare vid astronomilägerskolan som Rymdgymnasiet höll i tidigare i vår. Stort grattis Torbjörn Nilsson!

För ett par helger sedan var det även Kristi himmelfärdshelgen och då anordnades ett stort lan på Folkets Hus här i Kiruna av föreningen Astronomiska Enheten som drivs av elever från skolan. Det var mycket lyckat och många människor var där och spelade alla möjliga olika spel.

Så sent som idag fick vi elever på skolan lyssna på alla treors redovisningar om sina projektarbeten och jag tror att detta väckte många idéer bland både oss i åk. 2 men även de i åk. 1. Vi tyckte åtminstone att det var både lärorikt och intressant!

All snö här uppe har till slut smällt bort och flera dagar den senaste veckan har vi haft varmast i hela Sverige! Någonting som VIGarna på skolan självklart inte gillar så starkt, men vi söderlänningar som inte riktigt är utrustade med isbjörnspäls njuter av solen och värmen, trots att vi behöver sitta i skolbänkarna ett par veckor till.
 
Ha det bra tills vidare, nu ska vi gå ut i det fina vädret och gotta oss i solen istället för att få fyrkantiga ögon av våra datorer för en liten stund.


/Anna och Lina

 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen