Bloggen

Team MUSCAT förbereder sig för uppskjutning från Esrange i nästa vecka

Team MUSCAT förbereder sig för uppskjutning från Esrange i nästa vecka
´
Publicerad
2013-05-02
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Hej alla rymdvänner!

Mycket har hänt sen vi sist bloggade här! Vi har äntligen fått våran RMU (Rocket Mounted Unit) levererad!
RMU:n är den mest kritiska komponenten i experimentet eftersom att den har de fyra öppningarna som möjliggör utkastningen av de fyra sonderna, eller FFU (Free Falling Unit) som vi kallar dem. Som ni kan föreställa er så är inte fyra stora hål i den primära cylindern optimalt för hållfastheten. Därför har en hel den CAD modellering och FEM-analys utförts för att säkerställa strukturell stabilitet under uppskjutningsförloppet.
När utskjutningssystemet var redo att monteras i RMUn vi det dags att utföra utskjutningstester som vi nämnde i förra inlägget. Syftet med dessa tester var att säkerställa tillförlitligheten av vår design och validera uppskattningen av utskjutningshastigheten av FFU:erna.
I videon nedan visas två tester. Den första är ett statisk test, där RMUn inte rör sig. Den andra är dynamisk, där RMU snurrar runt sin vertikala axel för att simulera den verkliga raketens tillstånd under uppskjutningen.

Efter framgången med utskjutningstesterna påbörjade vi den resterande monteringen av experimentet, och för första gången kunde de mekaniska och elektriska komponenterna slås ihop!






Slutligen har experimentet levererats till Bremen för vibrationstester, till Oberpfaffenhofen för bänktest och till Kista för spinn- och balanstest.




Alla nämnda tester har gått bra och experimentet är just nu i Kiruna och väntar på de sex medlemmarna i MUSCAT att anlända för uppskjutningskampanjen. Teamet kommer anlända den 29:e april, därefter väntar en vecka av förberedelser, montering och nedräkningssimuleringar. Den 7:e maj är det tänkt att MUSCAT kommer att skjutas upp ombord på REXUS 13.
För att följa oss under kampanjen klicka vidare till experimentets hemsida och blogg.

//Team MUSCAT