Jobb och fritid för astronauterna på internationella rymdstationen hero

Jobb och fritid för astronauterna på internationella rymdstationen

Jobb och fritid för astronauterna på internationella rymdstationen
Publicerad
2013-05-13
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Idag är sista dagen på jobbet för besättning 35 på den internationella rymdstationen och igår lämnade de över rodret till besättning 36. Under den gångna helgen har astronauterna hunnit med att laga en läckande ammoniakpump på utsidan av stationen och igår publicerade befälhavaren Chris Hadfield den allra första musikvideon som spelats in i rymden. Hadfield spelar gitarr och sjunger en omgjord version av David Bowies "Space Oddity".Lyssna på SR och programmet PP3 kl. 11.07 idag där Christer Fuglesang berättar om hur ljudvågor funkar i rymden och vad astronauterna gör på sin lediga tid på ISS.Videon nedan visar när besättning 35 lämnade över rodret av ISS till besättning 36 under söndagen.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen