Bloggen

Tävling - Vinn Fuglesangs nya barnbok

Sifferplaneten av Christer Fuglesang
´
Publicerad
2012-05-03
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Visst vill vi väl alla hjälpa, inspirera och peppa våra barn till nya lärdomar, öppna upp för nyfikenhet och dela med oss av våra kunskaper? Det är precis vad Christer Fuglesang gör i sin andra barnbok Sifferplaneten som nyligen kommit ut i bokhandeln. I boken får vi följa med barnen Markus och Mariana och deras farbror Albert på äventyr till planeten Jupiters måne Europa och sedan vidare till den spännande Sifferplaneten. Där träffar barnen märkliga rymdvarelser och hjälper till att befria det bortförda siffergeniet Prinsessan Ett.
Fuglesang blandar ren fantasi och fakta genom hela sagan. Min tioåriga son var helt betagen av de olika räkneproblemen som finns i bokens sista del, där Christer reder ut vad som är fakta och vad som är fantasi i berättelsen. En toppenbra bok tycker jag, som väcker just nyfikenhet hos barn i 9-10-års åldern. Boken är illustrerad av Johan Egerkrans.

Vill du ha chansen att vinna ett signerat exemplar av boken? Lätt som en plätt! Gå in och gilla vår Facebooksida och svara på en fråga så är du med i tävlingen. Du har fram till onsdag 9 maj på dig sen drar vi en vinnare.

Lycka till!

Sifferplaneten, Christer Fuglesang