Träna som en astronaut hero

Träna som en astronaut

Träna som en astronaut
Publicerad
2011-08-09
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Nu är det inte bara riktiga rymdfarare som tränar som astronauter utan även barn. Mission X – Träna som en astronaut heter ett internationellt projekt som uppmuntrar barn i åldern 10-14 år att ägna sig åt en sund livsstil. Det är en pedagogisk utmaning med fokus på fitness och kost som uppmuntrar eleverna att "träna som en astronaut."

Mission X bygger på den träningsmodell som astronauter använder sig av. Astronauterna vet ju hur viktig fysisk träning är för ett rymduppdrags framgång, och nu får barn i hela världen lära av den. Under en sex veckor lång utmaning varje vår, får skolor och grupper av studerande från hela världen både vetenskapliga lektioner i klassrummet och fysiska aktiviteter och utbildning i gym. Allt i astronauternas anda.

Eleverna kan sedan uppdatera och dela med sig av deras framsteg på Mission X webbplats www.trainlikeanastronaut.org.

15 rymdorganisationer (bland annat ESA), 2 planetarier, 2 forskningsråd och universitet samarbetar för att etablera utmaningen i tio länder. Hittills har barn från, Colombia, USA, England, Tyskland, Frankrike, Italien, Holland, Spanien och Österrike deltagit i utmaningen. Snart är det kanske även Sveriges tur?

trainlikeanastronaut.org finns det massvis av övningar, aktiviteter och lärarmaterial att hämta. Det är bara att gå in och läsa och köra igång!

 

Mission X Spanien

Bild: Mission X i Spanien

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen