Nyfikna barn ställer frågor – experter svarar hero

Nyfikna barn ställer frågor – experter svarar

Hur högt kan man hoppa på månen? Varför heter egentligen månen ”månen”? Finns det något som är varmare än solen? Och hur stort är egentligen Vintergatan? Det är några av frågorna som experter får svara på i forumet Curious Kids. Forumet är en del av den brittiska nyhetssidan The Conversation, där barn får ställa frågor som besvaras av experter. Det är alla möjliga typer av spännande frågor, men vi har såklart fokuserat på rymdfrågorna!
Nyfikna barn ställer frågor – experter svarar
The Conversation
Publicerad
2019-12-06
Dela artikel:

The Conversation är en oberoende nyhetssida som har sin bas i London, men numera finns på lite spridda platser runt om i världen. Varje vecka tar de hjälp av experter som får svara på frågor som ställs av barn i deras forum Curious Kids. Där skickar barn in frågor om allt mellan himmel och jord, som en expert inom området sedan får svara på. Eftersom svaren är menade till barn är de väldigt pedagogiska, informativa och engagerade.

Det roliga med barn är att de kan ställa frågor som man som vuxen inte visste att man ville ha svar på.

”Vad är jorden gjord av?” Zamo, 3 år, Nairobi, Kenya.
”Hur högt kan man hoppa på månen?” Miles, 5 år, London, Storbritannien.
”Vart leder svarta hål?” Merion, 9 år, Fermantle, Australien.
”Vad är det som får jorden att snurra runt sin egen axel?” Reid, 5 år, Melbourne, Australien.

Det här är bara några av de frågor som experterna svarar på. Gå in och läs fler spännande frågor och svar på Curious Kids här.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen