Kulturfestivalen för de yngsta hero

Kulturfestivalen för de yngsta

Under Stockholms Kulturfestival kommer det finnas en hel del aktiviteter för hela familjen. Bland annat får man chansen att bygga en bostad på Mars, måla sitt egna universum och träffa en livs levande(?) robot. Här nedan kommer ett gäng av våra bästa tips.
Kulturfestivalen för de yngsta
Publicerad
2019-08-15
Dela artikel:

Bygg din bostad på Mars

Hur skulle din bostad på Mars se ut? Vad behöver man tänka på när man ska bo i rymden? På Norrbro kan man bygga sitt eget rymdboende tillsammans med pedagoger från Arkitektur- och designcentrum. Läs mer här.

Skapa och programmera en rymdrobot

Under hela veckan kan man gå förbi Norrbro och testa att programmera och navigera en robot över ett Mars-landskap. Man får prova på att samla ihop livsnödvändiga resurser och transportera tillbaks dessa till basen. Läs mer här. 

Rymdskaparverkstad

Tillsammans med Nordiska museet kan man få vara med och skapa sitt eget universum med färg och stämplar. Man får även göra ett enkelt solur, tillsammans med museets pedagoger. Detta kommer att ske på torsdag mellan 12:00-19:00 på Norrbro. Läs mer här.

Var med och skapa ett eget solsystem

I rymdtältet på Norrbro kan man måla en egen planet och tillsammans med andra barn skapa ett lysande solsystem. Läs mer här.

Filmvisning

Filmen om roboten Wall-E visas i Jacobs kyrka på torsdagen kl. 16:30. Wall-E och vännen EVA är med om ett rymdäventyr som är spännande för hela familjen. Läs mer här.

Träffa roboten Nao

På onsdag och torsdag eftermiddag kan man träffa roboten Nao och hans robotskötare Markus. Nao kan lyssna, prata och känna när du tar på hen. Läs mer om exakta tider här.

Måla ditt universum

I samarbete med Moderna museet kan man måla sitt eget universum med härliga färger på stora papper. Läs mer här. 

Bygg en egen satellitsnurra

Hur låter en satellit? Med Scenkonstmuseet får man chansen att bygga en egen satellitsnurra och skapa sfärisk musik. Läs mer här. 

Vad ser vi när vi tittar upp mot himlen?

I alla tider och i alla kulturer har människor tittat upp mot himlen och undrat över vad man ser. Tillsammans med Världskulturmuseerna får man trycka solsymboler i lera och lyssna på berättelser om rymden från olika kulturer. Läs mer här. 

Bygg en egen rymdbil

Kom och konstruera din egen rymdbil på Norrbro hela veckan. Skulle man kanske kunna köra den på Mars yta? Läs mer här. 

 

Kan vi bo på Mars?

På torsdag och fredag kan man möta fysikdoktorn och Marsforskaren Ella Carlsson Sjöberg som kommer berätta om Mars, rymdresor och om människans möjligheter att bo där. Läs mer här. 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen