Invigning av Stockholms Kulturfestival hero

Invigning av Stockholms Kulturfestival

Tisdag den 13 augusti startar äntligen Stockholms Kulturfestival och det med tema rymden. Under tisdagskvällen invigs festivalen på Gustav Adolfs torg med konferencier Kattis Ahlström som kommer leda oss genom ett fullspäckat rymdprogram.
Invigning av Stockholms Kulturfestival
Publicerad
2019-08-11
Dela artikel:

Invigningen av Stockholms Kulturfestival kommer att vara fullspäckad av rymd. Vi får möta astronauterna som snart ska åka upp till den Internationella rymdstationen som svara på publikens frågor. Vi kommer även kunna chatta med astronauten Luca Parmitano, som redan är på plats på ISS, via en direktlänk. Man kan redan nu ställa frågor till astronauterna via Stockholm Kulturfestivals sociala medier @kulturfestivalsthlm. Läs mer här.

Under kvällen kommer filmmusikkompositören Ilan Eshkeri framföra sitt rymdverk Space Station Earth som har urpremiär på invigningen. En pampig upplevelse med musik framförd av en stor orkester, elektroniska instrument och visuellt material med astronauters egna bilder från ISS. Läs mer här.

Kvällen och invigningen av Stockholms Kulturfestival 2019 avslutas med ännu mer musik. Duon Adolphson & Falk framför sin rymdinspirerade musik tillsammans med storslagna videokonstverk på en stor LED-vägg. De kommer i sällskap av flera andra musiker att leverera musik med hög igenkänningsfaktor. Läs mer här.

Så, Gustav Adolfs torg på tisdag 13/8 klockan 20:00, hoppas vi ses!

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen