Glad midsommar! hero

Glad midsommar!

Vi önskar alla rymdvänner en riktigt glad midsommar med den här blomliknande ringnebulosan. Dess yttre skal ser nästan ut som blombladen på en kameliablomma.
Glad midsommar!
Nasa
Publicerad
2019-06-20
Dela artikel:

Det var Nasas rymdteleskop Spitzer som upptäckte ringnebulosan i stjärnbilden Lyran, nästan 2000 ljusår från jorden. ”Blombladen” består av materia som en stjärna stöter ut i slutet av sitt liv. Ringen är en tjock cylinder av lysande gas och damm runt den döende stjärnan. 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen